10# Cardio Fitness (2)

Verbeterde zuurstofopname

Cardio fitness Cardio fitness zorgt voor een verbeterde uithouding. Ze zorgt voor een verbetering van de zuurstofopname, die er weer voor zorgt dat je gemakkelijker carlorieën verminderd. Bovendien houd het uw hart in topvorm!

Waarom regelmatig cardio fitness?

In veel opzichten werkt het hart net als alle andere spieren. Het heeft bijvoorbeeld een specifieke taak die het dag in, dag uit, vlekkeloos vervult, tientallen miljoenen keren per jaar! Juist die betrouwbaarheid en het aanpassingsvermogen aan veranderingen in ons lichaam, maken van het hart zo’n opmerkelijk orgaan, zolang het fit en gezond is.

Net als elke andere spier, kan het hart immers verzwakken en atrofiëren (kleiner worden) als het niet regelmatig geoefend wordt. En dat is een zeer ernstig probleem van werkelijk epidemische omvang. Ondanks jarenlange voorlichting en onderzoek, zijn hartziekten o.a. in de Verenigde Staten de belangrijkste doodsoorzaak.

De American Heart Association heeft heel lang het roken, een hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte als de drie belangrijkste factoren aangewezen.

Fitness en de conditie van je hart

Het woord ‘hart’ is een heleboel dingen gaan betekenen: moed, liefde, zorg, hartstocht… grootse begrippen voor een spier slechts zo groot als je vuist. Maar je hart is waarschijnlijk het vitaalste, meest dynamische en krachtigste orgaan in je lichaam.

Inmiddels is er echter een vierde factor gevonden! In juli 1992 nam de American Heart Association bijzonder scherp stelling tegen hartatrofie. Ze voegden toen immers gebrek aan lichamelijke activiteit toe aan de lijst van belangrijke risicofactoren wat betreft hartziekten. Onze professionele fitness coaches zijn permanent aanwezig om u met raad en daad bij te staan. Op afspraak stellen zij voor u een persoonlijk trainingsschema op en passen dit regelmatig aan, naargelang de vorderingen die u maakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s